Home > Leren en werken > Orthopedische opleidingen

Leren en werken

Orthopedische opleidingen

Het orthopediecentrum van de Sint Maartenskliniek verzorgt de opleiding tot orthopedisch chirurg in samenwerking met de afdeling orthopedie van het UMC St Radboud in Nijmegen en van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. De Sint Maartenskliniek vormt samen met deze ziekenhuizen de Regionale OpleidingsGroep Orthopedie Oost (ROGOO). Daarnaast begeleiden wij artsen niet in opleiding (ANIOS) en co-assistenten. Tevens zijn er fellowships beschikbaar en bieden wij de mogelijkheid tot wetenschappelijke stages. 

Assistent in opleiding tot orthopedisch chirurg (AIOS)

Op vrijwel alle orthopedische gebieden, behalve oncologie en grote traumatologie, kunnen assistenten in opleiding tot orthopedisch chirurg zich bij de Sint Maartenskliniek bekwamen in het vak. De afdeling doet veel klinisch onderzoek en heeft een eigen researchafdeling voor ontwikkeling en ondersteuning van onderzoek. Door de toegenomen superspecialisatie van onze orthopedisch chirurgen en de groei van het ziekenhuis, kunnen wij de opleiding tot orthopedisch chirurg op hoog niveau aanbieden.

Profiel assistent in opleiding tot orthopedisch chirurg

Assistent niet in opleiding tot specialist (ANIOS)

Werken als ANIOS is een goede manier om je te ontwikkelen tot het profiel van de assistent in opleiding tot orthopedisch chirurg (zie het hiervoor beschreven profiel). Als ANIOS heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek. De ANIOS stage duurt in principe een jaar waarin de ANIOS zich kan profileren om in aanmerking te komen voor een opleidingsplaats binnen de ROGOO.

Co-assistenten

Co-assistenten, ook van buiten de regio, zijn van harte welkom om een stage van minimaal 6 weken te lopen in het kader van hun studie geneeskunde. Co-assistenten hebben ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een wetenschappelijk onderzoek.

Fellows

Wij bieden fellowships op het gebied van de wervelkom, heup & knie, bovenste extremiteiten en voet- & enkelchirurgie. Kandidaten zijn jonge afgestudeerde orthopeden die gemotiveerd zijn om zich verder te bekwamen in bovengenoemde specialisaties. De kandidaten passen in hetzelfde profiel als de assistent in opleiding tot orthopedisch chirurg (zie het hiervoor beschreven profiel). Daarnaast is een fellow actief op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

Informatie

Collega's die zich herkennen in bovenstaand profiel en belangstelling hebben voor de opleiding tot orthopedisch chirurg of een stage als ANIOS of co-assistent, kunnen contact opnemen met mevrouw M. de Haard, coördinator opleiding orthopedie, bereikbaar via (024) 365 92 90 of per e-mail: m.dehaard@maartenskliniek.nl

Mocht u interesse hebben in een wetenschappelijke stage dan kunt u contact opnemen met mevrouw P. Heesterbeek, coördinator OrthoResearch, bereikbaar via (024) 365 96 28 of per email: p.heesterbeek@maartenskliniek.nl.

Collega's die interesse hebben in een fellowship kunnen contact opnemen met het secretariaat MTAO, bereikbaar via (024) 365 92 96 of per email: secretariaatmtao@maartenskliniek.nl.

Ga naar het overzicht van orthopedische chirurgen