Home > Leren en werken > Verpleegkundige worden

Leren en werken

Verpleegkundige: een dynamisch beroep

Heb je interesse in mensen?  Ben je creatief, heb je een sterk inlevingsvermogen en houd je van samenwerken? Misschien is het beroep verpleegkundige dan iets voor jou.

Een dynamisch beroep

Het beroep van verpleegkundige is een dynamisch beroep. Waar patiënten zich vroeger volledig overgaven aan de kennis en kunde van de  verpleegkundige, geven patiënten  nu duidelijk aan wat hun wensen en verwachtingen zijn. Ze stellen andere eisen aan de zorg en dus ook aan de verpleegkundigen.

Een belangrijk aspect wat je als verpleegkundige moet bezitten, is interesse in mensen. Samen met de patiënt kijk je wat zijn of haar individuele behoeften zijn. Je toont initiatief en inventiviteit. Je geeft mensen vertrouwen en je kunt goed luisteren. Je bent zorgvuldig, je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen. Je beweegt mee met de patiënt en verleent daardoor zorg op maat.

Spilfunctie

Als verpleegkundige heb je een brede kennis van het menselijk lichaam, ziektebeelden en behandelmethoden. Je voert verpleeg- technische handelingen uit, zoals het controleren van vitale lichaamsfuncties en het aanleggen van een infuus. Binnen het multidisciplinaire behandelteam heb je een spilfunctie. Je fungeert als spreekbuis voor de patiënt, want jij kent de patiënt het beste. Samen met het behandelteam bepalen jullie de meest optimale behandelstrategie voor de patiënt.

Leren en werken

Binnen de Sint Maartenskliniek is het mogelijk om een leertraject tot verpleegkundige te volgen waarbij je leren en werken direct gaat combineren. Het criterium om bij ons voor een BBL opleidingsplaats in aanmerking te komen is dat je op dit moment 2e jaars BOL student bent aan het ROC Nijmegen en je vanaf het derde jaar (startperiode september) wilt overstappen naar het BBL traject. De theorie leer je op het ROC en met de opgedane kennis kun je meteen in de praktijk aan de slag. Nadat je de opleiding hebt afgerond, kun je op een van de verpleegafdelingen van ons ziekenhuis aan de slag , mits er vacatures zijn. Uiteraard kun je dan ook een opleiding doen voor een bepaalde specialisatie zoals diabetes verpleegkundige, wondverpleegkundige of verder leren voor HBOV regieverpleegkundige of een IC of PACU opleiding.  Let wel: dit kan alleen als je de BOL opleiding bij het ROC in Nijmegen doet, omdat je vanaf het 3de leerjaar naadloos kunt aansluiten in het 3de jaars BBL traject.

Werken bij de Sint Maartenskliniek

Werken bij de Sint Maartenskliniek betekent werken in een middelgroot ziekenhuis en we behandelen patiënten uit het hele land. We zijn een gespecialiseerd ziekenhuis en de verwachtingen ten aanzien van de behandeling en de zorg zijn dan vaak ook hooggespannen. Daarmee omgaan is een uitdaging voor artsen én verpleegkundigen. De Sint Maartenskliniek is ook een  ziekenhuis, waarin de lijnen tussen bestuur, behandelaars en patiënten kort zijn. Er is veel onderling contact en ruimte voor eigen initiatief.

Meer weten? Kom in beweging!

Voor meer informatie over de opleidingen kun je ook kijken op de website van ROC Nijmegen of op de website van de HAN Nijmegen.
Mocht je interesse hebben in een opleidingsplaats, mail dan je CV en motivatie naar het Stagebureau via maartensacademie@maartenskliniek.nl.

Let op!
Voor het schooljaar 2018-2019 zijn geen opleidingsplaatsen meer beschikbaar.

Het is zinvol om naar de informatieavonden/dagen te komen daar wordt informatie gegeven voor zowel het theoretische als praktische deel van de opleiding.